Kis Gyula József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS GYULA JÓZSEF (MDF): Köszönöm, elnök asszony. Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Képviselõtársaim! Én azt hiszem, a dolgok azért fajulhattak idáig, mert a Házszabállyal való élés és az abban foglaltak kihasználása mind a két fél számára lassanként már sporttá kezd válni. Ez így nincs jól.

(20.20)

Hogyha csatlakozó módosító indítványokat korlátlanul, újra-újra a plenáris ülés elé lehetne hozni, ez az ellenzék számára azt jelentené, hogy soha nem lehet egy vitát befejezni, mert újra meg újra kezdjük tárgyalni. (Szórványos taps a szocialisták padsoraiban.) Ez aránytalanságot jelentene. Higgyék el, hogy én az arányosság és a kölcsönös lehetõségek híve voltam, vagyok és - remélem - leszek, ezért ezt teljes mértékben el tudom fogadni.

De a másik oldalon, hogyha a kormánypárti képviselõk nyújtanak be egy lényeges változást jelentõ csomagot, és azt kivonják a parlamenti vita alól - mint hallottam - azzal, hogy az utolsó percben, a részletes vita utolsó percében nyújtják be hivatalosan, az ugyanilyen visszaélési lehetõség lenne a Házszabállyal.

Ezért kérem, hogy mind a két fél próbálkozzék azzal, hogy - a Házszabály betû szerinti formáin túl - abban az irányban mûködjék együtt, hogy az értelmes javaslatokat értelmes módon meg tudjuk egymással beszélni. Köszönöm szépen. (Taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage