Orosz István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. OROSZ ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Azért kértem kétperces reagálásra szót, hogy kinyilvánítsam azt a véleményemet - és nemcsak a saját véleményemet, hanem az oktatási bizottság itt olvasható véleményét - a Sasvári Szilárd, Kutrucz Katalin és Zsigmond Attila által elmondottakhoz, hogy az oktatási bizottság is úgy gondolja, ahogy képviselõtársaim itt megfogalmazták.

Talán egyetlenegy érvet hadd tegyek hozzá: sokszor szokták azt mondani, hogy persze, ne beszéljenek az alkotómûvészek és a szerzõi jogdíj alá esõk, hiszen nem nekik kell fizetni a 44 százalékot, hanem azoknak, akiktõl a megbízást kapják. De ez bizony azt jelenti, tisztelt képviselõtársaim, hogy annyival kevesebb - 44 százalékkal kevesebb - könyv fog megjelenni, annyival kevesebb hangverseny lesz - és minden egyéb, hadd ne folytassam ezt a sort.

Éppen ezért szeretném itt közölni, a Ház színe elõtt, hogy az oktatási bizottság ezeket a módosító indítványokat pártkülönbség nélkül, egyhangúlag támogatta. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage