Kósa Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

KÓSA LAJOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Elnöknõ! Tisztelt Ház! Kedves Képviselõtársak! Megvallom õszintén, hogy egy ügyrendi felvetéssel szeretnék élni, ennek a tárgya pedig a következõ:

Amikor a parlament ezen a héten határozott arról, hogy a heti ülésnek mi a rendje és ott milyen kérdéseket tárgyal, akkor kijelölte a parlamenti plenáris ülések napjait. Ez 17-én 24.00 órakor véget ért, most pedig 18-án 0 óra 02 perc van, és amennyiben tovább folytatjuk ennek a rendkívül fontos törvényjavaslatnak a nagyon érdekes részletes vitáját, akkor attól félek, hogy a parlament illegálisan fog ülésezni. Hiszen a parlament döntésében 17-ét jelölte meg tárgyalási napnak, 18-a nem tárgyalási nap, hanem az én véleményem szerint - helyesen - a bizottsági ülések napja; az erre való felkészülés és a bizottsági ülések lebonyolítása a képviselõk feladata.

Szeretném, ha az elnöknõ értelmezné, hogy akkor hogyan és milyen alapon tudunk részt venni a részletes vitában - amit szeretnénk -, de illegális plenáris ülésen nem áll módunkban részt venni... (Derültség.).., mert egy jogállamban a képviselõknek mégiscsak a parlament által kijelölt ülésnapokon kell részt venni. A termet pedig, amikor nincsen ülésnap, be kell zárni. Remélem, nem zárják ránk az ajtót. (Derültség.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage