Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Az ügyrendi javaslathoz szeretnék hozzászólni. Úgy vélem, hogy az elõterjesztõknek, illetõleg Pokorni Zoltánnak teljesen igaza van abban, hogy ez egy másik helyzet, mint amire precedensként hivatkozott a házelnök. Nevezetesen más a helyzet akkor, hogyha mind az adott naptári nap, amikor elkezdõdik az ülésnap, mind a következõ naptári nap, amiben folytatódik esetleg éjszaka, éjféltõl az ülésnap, ki van tûzve eredetileg, és megint más a helyzet, hogyha csak egy adott naptári napra van kitûzve az az ülésnap. Ez tehát egy eltérõ helyzet.

Ezért támogatjuk az elõterjesztett ügyrendi javaslatot. (Puch László: Meglepõdtünk volna, ha nem!) Mindazonáltal meg szeretném jegyezni, hogy ugyanakkor konstatáljuk, hogy a kormányzópártok, amelyek annak idején ellenzéki pozícióban azt a bizonyos precedenst - ami nem precedens - igen élesen támadták, ezek szerint most ezzel a házelnöki érveléssel - amivel szemmel láthatóan egyetértenek a kormányzópártok - utólag megváltoztatják a korábbi álláspontjukat, úgyhogy utólag, történelmileg azt a bizonyos költségvetési vitát és az ott folyó ügyrendi vitát is az akkori kormányzópártok álláspontját igazolva döntik el. Csak a rend kedvéért szólt ez a megjegyzés.

Ugyanakkor érdemben hadd tegyem hozzá, hogy az ügyrendi vitától függetlenül az ügyrendi javaslatot azért is támogatjuk, mert szeretnénk alkalmasabb idõpontban és részletesebben kifejteni az érdemi véleményünket a módosító indítványokkal kapcsolatban... (Zaj, derültség a bal oldalon.).., amit egyébként az ügyrendi vita esetleges negatív eldöntése esetén kénytelenek leszünk most, a következõ órákban, az éjszakai órákban megtenni. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage