Kutrucz Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KUTRUCZ KATALIN (MDF): Köszönöm a szót, tisztelt elnök asszony. Tisztelt Ház! Ezzel a törvényjavaslattal nem az volt a baj, hogy határidõt hosszabbított. Ezzel a törvényjavaslattal az volt a baj, hogy egészen más irányba ment el, megteremtette a totális összekapcsolás lehetõségét. Ez az egyik, amit mondani szeretnék.

A második, hogy véleményem szerint azok a javaslatok, amelyeket a kormány e pillanatban úgy tûnik, hogy támogat - de hogy pontosan mit akar, ma éjszaka és a tegnapi nap folyamán kiderült, hogy azt nem igazán lehet tudni -, nem elégségesek ahhoz, hogy ebbõl egy normális törvény születhessen.

Harmadik megjegyzésem pedig az, hogy a belügyminiszter úr néhány héttel ezelõtt nyilatkozta azt, hogy soha nem megy készületlenül kormányülésre, mindig tájékozódik - gondolom, kormányülésen tárgyalták meg ezt a javaslatot is -, és nemcsak a saját hivatali apparátusánál tájékozódik, hanem a szabaddemokrata szakértõknél is. Akkor most vagy az a helyzet, hogy a szabaddemokrata szakértõk ezzel egyetértettek, vagy az a helyzet, hogy a belügyminiszter úr egy ilyen fontos javaslatnál mégsem tanácskozott. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage