Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Szekeres Imre frakcióvezetõ úr megvádolt azzal, hogy nem tudom, mit beszélek... (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Igaza van!) ..., ezért terjesztettem elõ az ügyrendi javaslatomat. Úgy gondolom, hogy, sajnos, Szekeres úr nem érti, mirõl van szó, én ugyanis a Házszabály 47. § (3) bekezdése alapján terjesztettem elõ 15 aláírással ellátottan egy indítványt, amelyet késõbb a Házszabály 52. §-a szerinti ügyrendi javaslattá mdosítottam a Házszabály 99. §-ának (3) bekezdésére utalással.

(16.10)

Hiszen ez kimondja, hogyha egyszer napirendre van véve egy ügy, akkor azt legkésõbb 30 napon belül tárgyalni kell, ha a sürgõsséget a parlament határozatban megállapította. Tehát nyilvánvaló, hogy ebben az esetben a 30 napon belüli tárgyalás szükségessége felmerül, ami a napirendi pont fontosságára tekintettel olyan ügyrendi javaslattal áthidalható, hogy a miniszteri expozé után történjék meg ennek a kérdésnek az elnapolása.

Nagyon jól tudom, hogy mindaz fáj Szekeres Imrének, ami a Kisgazdapárt részérõl, a mi következetes harcunkban természetszerûleg felmerül az õ - sajnos az ország érdekeivel szemben lévõ - álláspontja ellentételeként. Tudom, hogy az is fáj, hogy azt hiszik: õk Párizsban sok mindent elértek. De én azt hiszem, hogy Horn Gyula csak a kilincset érte el Balladur miniszterelnök úr elõszobájában. Ezért kérjük... (Az elnök kikapcsolja a képviselõ mikrofonját. - Zaj, felzúdulás a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage