Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Nagyon sajnálom, hogy Varga Mihály barátomat a Fideszbõl nemcsak az zavarja, ha vitatkozom vele, hanem az is, ha dicsérem azt, amit néhány évvel ezelõtt mondott. Most azonban azt gondolom, hogy pontatlanul idézte azt, amit én mondtam. Én ugyanis nem azt mondtam, hogy most nem maradnak el a bevételek a tervezettõl, hanem azt mondtam, hogy most nem azért kell a pótköltségvetés, mert a hiány nagyobbnak ígérkezik a tervezettnél, hanem azért nyújtotta be a kormány a pótköltségvetést, hogy a hiány sokkal kisebb legyen az eredetileg tervezettnél. Én ezt mondtam, és ezt nem vitatta az sem, amit Varga Mihály mondott.

Másrészt azt idéztem Békesi Lászlótól, hogy õ arra hívta fel a figyelmet már az eredeti költségvetés vitazárójában, nem azt mondta, hogy a költségvetés nem lesz teljesíthetõ, hanem azt mondta, hogy nem lesz finanszírozható az a hiány, amit az eredeti költségvetés tartalmaz, és ezért kell majd módosítani. Ez nem ugyanaz, mint ha azt mondta volna, hogy a bevételek és a kiadások nem lesznek teljesíthetõk. Tehát szerintem korrekt volt az, amit elmondtam.

Azzal kapcsolatban pedig, amit Demeter Ervin az imént mondott, azt szeretném mondani, hogy ez nem vita azzal, amit én elmondtam. Arra hívtam fel a figyelmet, hogy az infláció okai ellen kell a gazdaságpolitikának harcolni, és amit ma tesz a gazdaságpolitika, az a holnapi és a holnaputáni inflációt determinálja, határozza meg; ugyanúgy, mint ahogy azt, hogy ma mennyi az infláció, azt igazából nem a mai kormány döntései, hanem a tegnapi és a tegnapelõtti kormánydöntések határozzák meg, mert a gazdaságpolitikában vannak ilyen késleltetések a döntés és annak hatásai között.

Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage