Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr.

Elnézést kérek, hogy ebbe a fennkölt vitába magam is belebeszélek, de engem borzasztóan elkeserített az, amit Gaál képviselõtársamtól hallottunk.

Azt gondolom, az ellenzék példa nélküli konstruktivitásról tett tanúságot akkor, amikor a Házszabályban foglalt jogaitól hajlandó volt eltekinteni és felelõsséget érzett azért, hogy az országnak legyen költségvetése.

Azt hiszem, a költségvetés idõre való megszületése nem presztízskérdés. Az egy ország számára, amely oly mértékben függ a külpiaci viszonyoktól és a tõkebeáramlástól, létkérdés.

Az, hogy mi ezt nem akadályoztuk meg, noha megtehettük volna, nem lehet indok arra, hogy utólag ahhoz való hozzájárulásunknak tüntessék fel, hogy a költségvetés legyen olyan, amilyen. Felõlünk lehetett volna jobb is. Nem mi készítettük elõ. Azt magunk felfogása szerint próbáltuk módosító indítványokkal is javítani.

Azt gondolom, döntse el a kormánypárt vagy jelesül a Szabad Demokraták Szövetsége, igényt tart-e a következõ három évben az ellenzék konstruktivitására olyankor, amikor arra szüksége van. Ha nincs szüksége, vagy úgy gondolja, hogy nincs szüksége, akkor nem fogja megkapni. De ahelyett, hogy erre azt mondaná, köszönöm, még utólag szemrehányást tesz, ez valójában a csatabárd teljesen felesleges kiásása.

Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage