Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Két nagyon rövid megjegyzést szeretnék csak tenni, tisztelt Képviselõtársaim.

Az egyik. Egyetértek abban Szabó Ivánnal, hogy elõbb kellett volna az energiaár-emelésrõl a kormánynak dönteni. Ugyanakkor arra azért emlékeztetni szeretném, hogy az energiaár-emelést az önkormányzati választások elõtt jelentette be a kormány és nem utána. Nem errõl volt szó, vagy elsõsorban nem errõl volt szó. Hanem arról volt szó, hogy nagyon nehezen szánta rá magát a kormány, szerintem sajnálatos módon, ennek a szükséges lépésnek a megtételére.

A másik megjegyzésem pedig. Szerintem Surján László képviselõtársam félreértette Gaál Gyulát. Õ nem errõl beszélt. S mindkét kormánypárt, mint ahogy azt itt Békesi László elmondta vitazárójában és más alkalommal is, sokra értékelte az ellenzék akkori készségét ... (Dr. Surján László: Láttuk!) ... Félreértésrõl volt itt szó. Sokra értékelte az ellenzék akkori készségét.

1990-ben, 1991-ben még arra nem volt szükség, mert az államháztartási törvény 1991-ben még nem tartalmazott ilyen elõírást. Most már tartalmazott. S a kormányváltásra tekintettel a kormány nem tudta idejében elõkészíteni.

Egyetértünk azzal, hogy egy természetes, de nem magától értetõdõ gesztus volt az ellenzéktõl, hogy ezt a hozzájárulást megtette.

Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon és középen.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage