Kovács László Tartalom Elõzõ Következõ

KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Tisztelt Ház! Jeszenszky Géza úr felszólalására szeretnék reagálni, ugyanis vannak tények - és ahogy mondani szokták, a tények makacs dolgok.

1. Korábban a magyar-ukrán alapszerzõdés elõkészítése, illetve aláírása után ukrajnai magyar politikusok nyilatkoztak és sérelmezték - meg tudom küldeni képviselõ úrnak, ha érdekli, az akkori újságkivágásokat - , hogy nem vonták be õket az alapszerzõdési tárgyalásokba, illetve az elõkészítésekbe. Ez tény.

2. A magyar kormány nem valamiféle nemzetközi szokásjog alapján kezdett egyeztetni a szlovákiai magyar pártok képviselõivel, vezetõivel a magyar- szlovák alapszerzõdés kidolgozása kapcsán, hanem politikai megfontolásból így döntött.

3. A magyar-ukrán alapszerzõdés elõkészítésébe az akkori ellenzéket a legkiseb mértékben sem vonták be - ezt Jeszenszky úr éppen úgy tudja, mint én -, nem volt sem hatpárti albizottság, sem semmiféle albizottság, elõször akkor láttuk a szöveget, amikor megkaptuk parlamenti megerõsítés céljából. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage