Bokros Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BOKROS LAJOS pénzügyminiszter: Tisztelt Képviselõ Úr! Tisztelt Ház! Valóban elkövettem egy hibát, nevezetesen, hogy nem válaszoltam önnek a tisztelt Ház nyilvánossága elõtt a feltett kérdésére. Kérem, tudja be ezt annak, hogy idõzavarban voltam, és nem tudtam idõben itt megjelenni.

Ezzel együtt azt gondolom, végül is az a lényeg, hogy maga a rendelet milyen tartalmat nyert. Úgy gondolom, ebbõl a szempontból mégis az a lényeges, hogy az ön javaslatai jelentõs részben meghallgatásra találtak. Fontos hangsúlyozni, hogy a kedvezmény mértéke végül is nem csökkent. De a legfontosabb - s talán ezt kell még inkább hangsúlyozni -, hogy az igénybevétel továbbra sincs jövedelemhatárhoz kötve. Ilyen értelemben tehát a lakásépítés támogatása - egy meghatározott igényszintig természetesen - változatlanul megvan. Azt pedig önnek nem kell elmondani, hogy mindazon esetekben, amikor a társadalmi igényszintet magasan meghaladó lakások építésérõl, vásárlásáról van szó, akkor ezek megtalálják a maguk számára a fizetõképes keresletet, következésképpen nem indokolt ezeknél a lakásoknál a támogatás.

Elnézést kérek öntõl a Ház nyilvánossága elõtt. Kérem, hogy ne vegye bizalmatlanságnak. Úgy gondolom, a továbbiakban mindent meg tudunk tenni azért - ha nem leszünk ekkora idõzavarban -, hogy az ilyen, a gazdasági stabilizációs csomag részét ilyen értelemben jogilag nem képezõ kérdésekre is idõben megadjuk a választ. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage