Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE (MDF): Nem személyes a sérelem, miniszter úr, ezért a magam részérõl természetesen elnézem, de nem áll módomban elnézni általánosságban azt, amit ez a mulasztás jelent.

Ugyanakkor helyesbíteni szeretném azt, amit ön mondott. A megszorítás igenis érvényesül az új megoldás mellett is, hiszen a pótköltségvetés szerint 4 milliárdos az a megtakarítás, amit így elértek. És ez a szenzációs négyesre vonatkozó eredeti kérdésem is. Ez talán kellemesebb miniszter úrnak, hiszen olyan idõszakra vonatkozik, amikor még nem volt a kormányban.

Kérem a véleményét, hogyan értékeli azt, hogy novemberben született egy olyan kormányrendelet, amely bõvítette a lakástámogatások körét, tehát akkor a kormány úgy ítélte meg az ország gazdasági helyzetét, hogy még bõvíteni is lehet a lakástámogatásokat. Eltelt négy hónap, és négy hónap elteltével úgy ítélte meg a kormány, hogy vissza kell vonni, az ország gazdasági állapota miatt. Mi történt ez alatt a négy hónap alatt? - ez valóban szenzációs dolog. Mit lehetett csinálni, vagy mit nem csinált a kormány ez alatt az idõ alatt, hogy ilyen katasztrofális változás következett be a kormány megítélése szerint is az ország helyzetében, hogy vissza kellett vonni azt, amit négy hónappal ezelõtt megengedhetõnek tartottak az ország gazdasági helyzete alapján.

Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage