Dobos Krisztina Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Valószínûleg elkerülte államtitkár úr figyelmét, hogy szó szerint idéztem a körlevélbõl. Nagyon bízom abban, hogy ebben a minisztériumban a felsõoktatásért felelõs helyettes államtitkár úr nem adott ki több körlevelet az egyetemi tanárok kinevezése ügyében.

Egyetlenegy körlevél van, a 15. számú, amelyik "a két kormányzó párt közötti egyeztetési kötelezettség miatt" szöveget használja. Úgy gondolom, államtitkár úrnak joga és lehetõsége lett volna arra, hogy az eddig kiadott 16 körlevélbõl áttekintse, melyik az, amelyik az egyetemi oktatók kinevezésére vonatkozik.

Másrészt nem megnyugtató a válasza - nagyon õszintén meg kell mondani -, mert ez a körlevél él. És annak ellenére, hogy államtitkár úr úgy gondolja, mint ahogy az MDF-kormány idején nem volt pártegyeztetési kötelezettség, úgy hasonló módon most sincs; a felsõoktatási intézményeknél ez a körlevél áll rendelkezésre, és õk továbbra is úgy gondolják, be kell tartani a miniszter utasítását. A miniszter nevében pedig a helyettes államtitkár úr intézkedik a felsõoktatásban. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage