Bruszel László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BRÚSZEL LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Kecskeméten 1984-ben adták át a fedett sportlõteret, amelyet sok száz amatõr sportoló, egy versenysportklub és több tömegsportklub használt.

1990-ben a Kincstári Vagyonkezelõ Szervezet kapta meg, és a sportolók továbbra is használták az objektumot. 1992-ben a kormány egy 3000-es határozattal a BM-nek adta át, közvetlenül pedig a megyei rendõr- fõkapitányságnak. Ezt követõen - ahogy a sportolók fogalmaznak - fokozatosan kiszorultak az objektumból, és ebben a helyzetben csak 1994-ben egy kormányhatározat adott nekik valami biztatást. E határozat - az 1032/1994-es kormányhatározat - 4. pontja azt mondja, hogy fel kell mérni az ÁV Rt., az ÁVÜ és a KVSZ bevonásával az állami tulajdonban lévõ sportlétesítményeket, beleértve a lõtereket, és javaslatot kell készíteni a sportfunkciójuk megõrzését szolgáló intézkedésekre. Az intézkedés elsõ helyen megjelölt felelõse hét miniszter között - és az OTSH elnöke mellett - a privatizációs tárca nélküli miniszter. Az intézkedés határideje 1994. június 30.

Tisztelt Miniszter Úr! Azt hiszem, hogy a méltatlan helyzetet, amelyben ez a sportág is leledzik Kecskeméten - és talán jellemzõ ez több más sportágra is -, nem az eseti intézkedések, inkább az effajta jogszabályok próbálják majd rendezni.

Ezért kérdezem tehát miniszter urat - bár nem vagyok sportlövõ, és nem vagyok vadász sem -, mikor használhatja újra sportcélokra a kecskeméti fedett sportlõteret a város és a megye sok száz amatõr és versenysportlövõje.

Várom válaszát. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage