Dávid Ibolya Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselõtársaim! Ügyrendi kérdésben kértem szót. Az Országyûlés a hivatkozott számú törvényjavaslat részletes vitáját lezárta. Ezzel párhuzamosan nyújtottak be a képviselõk kapcsolódó módosító indítványokat és nyújtottak be a bizottságok módosító javaslatokat anélkül, hogy ezeket az Országgyûlés megtárgyalta volna. Így készültek el a kiegészítõ jelentések, és ezeket az Országgyûlés nem tárgyalta meg.

A Házszabály 105. §-a szerint a részletes vita a törvényjavaslat módosításokkal érintett rendelkezéseinek és a bizottság ajánlásának megvitatásából áll. És itt az ajánlásoknál nincsen különbség kiegészítõ ajánlás, elsõ és második ajánlás között.

A javaslatok, amelyeket végül a bizottságok elfogadtak, a törvényjavaslat végsõ arculatát lényegesen megváltoztatták. Ez ügyben képviselõcsoportunk 15 fõ aláírásával tegnap benyújtott egy kérelmet, miszerint kértük volna, hogy ebben még egyszer nyissa meg a részletes vitát az Országgyûlés. Ezt a többség tegnap leszavazta.

Szeretném jelezni, hogy házszabályellenesnek tartjuk azt, hogy ma a módosító indítványokról szavazunk, hiszen vannak olyan lényeges pontok, amelyek felett meg kellett volna nyitni a vitát. Nem vagyunk nagyigényûek, de a szociális és egészségügyi bizottság 3. kiegészítõ ajánlásában van néhány olyan javaslat, ami lényegesen megváltoztatta az eddigi koncepciót. Ezért tisztelettel kérjük azt, hogy ha másban nem is, de ebben a 3. számban szereplõ kiegészítõ ajánlásra nyissa meg az Országgyûlés a vitát, és ezen belül a 69/4., a 70/4. és a 148/4. számú javaslatokra rendelje el az elnök úr, hogy ismételten részletes vitát folytathassunk le. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

(17.40)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage