Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Nagyon kérek mindenkit, hogy ne csináljunk ebbõl presztízs- vagy politikai kérdést. Azt hiszem, hogyha ütemesen tudunk menni, és mondjuk az elnöklõnek nem kell megpróbálni túlkiabálni háromszáz embert, akkor talán gyorsan tudunk végezni.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztéshez több mint 500 módosító javaslat érkezett. A Házszabály rendelkezései szerint a szavazási eljárás lényegesen lerövidült. Mindenképpen szükséges azonban, hogy valamennyi benyújtott és bizottsági ajánlásban lévõ módosító javaslat sorsáról tájékoztassuk az Országgyûlést. Ebben jegyzõ képviselõtársaim lesznek segítségemre.

Ugyanakkor képviselõtársaim kézhez kapták azt a számítógépes eredménylistát, amely megkönnyíti a szavazás folyamatos követését.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy az alkotmányügyi bizottság állásfoglalása szerint nem tehetõk fel szavazásra a következõ módosító javaslatok: a T/817/262. számú ajánlás 288. és 289. pontja, valamint a T/817/386. számú ajánlás 173/2. számú pontja.

Tisztelt Országgyûlés! Felkérem jegyzõ képviselõtársaimat, ismertessék azokat a módosító javaslatokat, amelyekrõl kellõ bizottsági támogatás hiányában nem határoz az Országgyûlés.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage