Eörsi Mátyás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. EÖRSI MÁTYÁS (SZDSZ): Köszönöm, elnök úr. Három rövid megjegyzés:

Póda Jenõnek igaza van. Én nem is neveztem egyébként sem tépelõdött szélsõségesnek. Szélsõségesek vannak, nem feltétlenül a tépelõdõk között. Szeretném, hogyha a jegyzõkönyvet megnézné, és ezt a jegyzõkönyv tényleg igazolná. Ezt fontos, hogy tudja.

A második megjegyzésem: fontos lenne, hogy a Ház tegye tisztába azt, hogy mik a következményei egy zárt ülésnek. Szeretném hangsúlyozni, ez nyílt ülés volt, de azért az nem lenne helyénvaló, hogyha a zárt ülésnek az lenne a következménye, hogy mindenki összevissza beszélhetne, és nem lenne a szavaiért felelõs. Tehát tudjuk azt, hogy mi az, ami egy zárt ülésben államtitok, és mi az, ami nem. Nem ártana, hogyha erre egyszer visszatérnénk, nem most, hanem egy késõbbi higgadt pillanatban, és ezt megtárgyalnánk.

A harmadik megjegyzésem pedig Sepsey Tamáshoz szólna. Ugye, Sepsey Tamás most megerõsíti, hogy az MDF NATO-elkötelezettsége semmit sem változott. Ezt én köszönettel tudomásul veszem. Csak arra szeretném fölhívni a figyelmét, hogy a NATO-tagságnak vannak követelményei, vannak következményei. Tudomásul kell neki vennie azt, hogy ebbõl a szempontból - elnézést kérek - nem szakszerûen szólt hozzá, és lehetõvé tette, hogy ezt a kérdést föltegyem. Ha ezek a nem kellõen szakszerû megjegyzések a Házban elmaradnak, akkor ilyen megjegyzések részemrõl sem fognak elhangozni, és szeretném, hogyha ebben a kérdésben, mint NATO-tagság és egyéb fontos külpolitikai kérdések, a Házban a teljes hatpárti konszenzus fennmaradna. Én ezért szeretnék dolgozni a jövõben is. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage