Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Csak Karakas képviselõ úr felvetésére kívánok néhány mondatban reagálni. Nem akarom minõsíteni más hozzászólását, ez szerintem nem célszerû a Házban, maradjunk a tényeknél.

Nem tudom, képviselõ úr, tudna-e olyan terméket mondani, amelyet nem hamisítanak a világon. Azt hiszem, kevés ilyen termék van. Ha minden ilyen terméket ilyen körben kívánunk szabályozni, akkor valamennyi termék jövedéki termékké válhatna.

Azt hiszem, nemcsak a fûszerpaprika-õrlemény fontos az ország számára, fontos a hollóházi porcelán, a herendi porcelán, fontos bármilyen más termék, bor, ételízesítõ és így tovább.

Én az ellen a szabályozás ellen tiltakozom, amilyet a kormány ebben az ügyben folytatott. Azt a reakciót kifogásolom, amely egyfajta ilyen állammonopolista szemlélet alapján minden olyan terméknél vagy minden olyan cselekmény ellen, amelyet nem tud kiküszöbölni, egyfajta állami fennhatóságot kíván megvalósítani. Én ezt az egyetlenegy gyakorlatot kifogásoltam. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage