Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Én arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy miközben itt a tisztelt Országgyûlés az átvilágító bírók átvilágításával foglalkozik, áll az az átvilágítás, aminek pedig a törvény értelmében kötelezõen folynia kellene.

Az is egy sajátos dolog, hogy 40 országgyûlési képviselõ átvilágítását követõen tör ki egy olyan botrány, aminek következménye ez a mostani tárgyalás is. Úgy gondolom, mindannyiunknak, az egész magyar társadalomnak a megnyugvására szolgálna, ha túlesne az ország azon az átvilágításon, amit '94 óta törvény rendel el.

Szigethy képviselõtársam hivatkozott itt az Alkotmánybíróságra. Csak a félreértések elkerülése végett szeretném mondani: az Alkotmánybíróság elõtt alapvetõen azzal támadták meg a '94-ben meghozott törvényt, hogy alkotmányellenes maga az átvilágítás. Ezzel szemben, az alkotmánybírósági döntést követõen, nyilvánvaló, hogy az átvilágítás nem alkotmányellenes, és az alkotmánybírósági észrevételek alapvetõen a szigorítás irányába hatnak.

Én úgy vélem, ezt is figyelembe kell venni akkor, amikor az átvilágítás helyzetére hívjuk fel a figyelmet; jobb lenne folytatni, mint azt, hogy az átvilágító bírók átvilágításával helyettesítsük magát az átvilágítást. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage