Toller László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! (A képviselõ mikrofonja nincs bekapcsolva.) Ha Rubovszky képviselõtársam idézte a nemzetbiztonsági bizottság jegyzõkönyvét, akkor hadd idézzem...(Az elnök bekapcsoltatja a képviselõ mikrofonját.) Talán messzebbre is elég jól hangzott...

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ha már Rubovszky képviselõtársam idézte a nemzetbiztonsági bizottság jegyzõkönyvét, akkor a titkosságában feloldott jegyzõkönyvbõl hadd idézzek én is.

Solt Pálra hivatkozott. Solt Pál, a Legfelsõbb Bíróság elnöke a következõt nyilatkozta ezen az ülésen a kérdéshez - pont a kérdéshez - kapcsolódóan: "Meghallgatva Bárd Károly elõadását az (1) bekezdés tartalmáról és a három semmisségi törvény rövid ismertetését, azt hiszem, mindenki bizonyságot szerezhetett arról, hogy rendkívül nehéz és ellenõrizhetetlen ítélethalmazatról van szó. Az elõbb említett kiegészítéshez..." És így tovább. "Az ilyen ügyek száma nagyon nagy volt. Én ezért ennek nehézségét rendkívüli mértékben koncedálom, és arra szeretném felhívni az elõjelöltek figyelmét, hogy a lelkiismeret itt kevés. Elképzelhetetlen procedúra - folytatja a Legfelsõbb Bíróság elnöke -, ha a parlament megválasztja valamelyik jelöltet, akirõl utólag kiderül, hogy nem lehet jelölt. Ha a parlament megválaszt olyant, akit nem lett volna szabad jelölni, nem tudom - mondja a Legfelsõbb Bíróság elnöke -, abból következik-e, hogy a parlament megválasztását elveszti." Tehát nyitott volt a kérdés, kérem, végig. (Taps.)

(12.00)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage