Rubovszky György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Toller László képviselõ úr kényszerít arra, hogy ismét szót kérjek. Õ elkezdte idézni az elõbb azt a jegyzõkönyv-kivonatot, amelyet én felolvastam. Érdekes módon a negyedik sort követõen abbahagyta, és utána a bekezdés utolsó három sorára hivatkozott. Abbahagyta, és nem idézte a Solt Pál elnök úr által elmondottakból azt, amibõl egyértelmûen az derül ki, hogy az elnök úr szerint akkor, 1994 áprilisában mindenféleképpen kellett egy második aktus, kellett egy konkrét bírósági döntés, ami egyértelmûen kiderül abból, hogy errõl a határozatról végképp nem lehet tudomása még azoknak sem, akik esetleg ilyen ítéleteket hoztak, hogy ezt semmissé nyilvánították.

Tehát az idézést, tisztelettel az a kérésem, hogy pontosan és folyamatosan, a gondolat végéig kell alkalmazni, akkor fogjuk tulajdonképpen megérteni azt, hogy miért alakult ki az a szituáció 1994 áprilisában, amely részben az igazságügyi minisztériumi államtitkár, részben pedig a Magyar Köztársaság Legfelsõbb Bírósága elnökének a nyilatkozata alapján, álláspontom szerint teljesen jogszerûen, alakult ki a bírákban.

Még egyetlenegy kérdésre szeretnék hivatkozni. Mind a két bíró, illetve a harmadik társuk, aki aztán nem is vállalta a jelölést, konkrét dolgokat rögzíttetett a jegyzõkönyvben, elmondták, hogy milyen tevékenységet végeztek; és arra a tényre szeretnék hivatkozni, hogy a nemzetbiztonsági bizottság akkor, amikor a jelölés tárgyában szavazott, ellenszavazat nélkül jelölte valamennyi jelöltet az Országgyûlésnek.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage