Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Én a vitának ebben a szakaszában szeretném az igen tisztelt képviselõtársaim figyelmét felhívni arra a tényre, hogy a kormányzati oldalról az elõterjesztés megindoklásánál arra hivatkoztak, hogy két végtelenül tisztességes, becsületes bírónak két nagyon tisztességes, becsületes ítéletérõl, illetõleg ítéleteirõl van szó, de nincs mit tenni, miután a törvény, igaz, hogy nem jó, de mégis akként rendelkezik, amint rendelkezik, amint azt õk helyesen értékelik, ezért kénytelenek ezt az egész elõerjesztést a Ház elé tárni. Csakhogy azt az egyetlenegy tényt nem akarják tudomásul venni, hogy a törvényalkotónak kell tudnia szövegeznie! A törvényalkotó pedig nem azt mondja, hogy a felsorolt törvények nyilvánítottak semmissé ítéleteket, hanem azt a kifejezést használja, hogy a szóban forgó törvények alapján egy további aktusként semmissé nyilvánítottak - valakik, adott esetben a Legfelsõbb Bíróság vagy bárki - ítéleteket.

Tehát ha az egyik esetben ennyire ragaszkodunk a törvény szó szerinti szövegéhez, akkor érthetetlen a számomra, hogy a másik ügyben miért nem ragaszkodunk, amikor az átvilágító bírák megválasztásáról szóló országgyûlési határozatot, illetõleg az annak alapját képezõ törvényt vitatjuk meg.

(12.10)

Ezért én úgy gondolom, ez a vita parttalanná vált. Tessék megnézni, mit mond a törvény, és a törvény alapján tessék eljárni!

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage