Varga István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VARGA ISTVÁN (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tökéletesen egyetértek azon képviselõtársaimmal, akiknek álláspontja szerint meg kellene követnünk a köztiszteletnek örvendõ bírókat, akik ellen példátlan hajsza indult meg. Nem arról van szó, hogy a Magyar Szocialista Párt vagy a Szabad Demokraták Szövetsége bármikor megsértette volna õket, hanem arról, hogy egy példátlan hadjárat indult meg ellenük a rádióban, televízióban. Ezért, képviselõtársaim, valóban azzal kellene foglalkozni, hogy egy hatályos törvényt végre kellene hajtani. De most is másról beszélünk és nem arról, hogy ennek a Háznak a küszöbét azok az emberek és személyek, akik III/III-asok voltak, akik karhatalmisták voltak, át sem léphessék. Hangsúlyozom: a küszöböt át se léphessék! (Lányi Zsolt tapsol.)

Tisztelt Képviselõtársaim! Részletes jogi álláspontomat akkor fogom kifejteni, ha Isten vagy a Ház kegyelmébõl az elkövetkezendõ hónapokban majd valamikor sorra kerülök, mert már harmadjára töltöm itt az idõt azzal, hogy majd valamikor fel fogok szólalni. Kvázi ügyrendi javaslatom lenne, elnök úr a házelnök, illetve a házbizottság felé. Ha a mai napirendet képviselõtársaim megnézték, abból egyértelmûen következik, hogy fizikai képtelenség azt a napirendet betartani, amire bennünket predesztináltak. Hisz még két napirend van és egy újabb csomag, a Be., Pp. és a cégnyilvántartás. Tisztelettel kérem, különösen a kormányzó pártokat, hogy vegyenek elõ egy órát, egy papírt, és próbáljanak kalkulálni. Mert hölgyeim és uraim, ha ez így fog tovább haladni, akkor teljesen összeomlik a magyar törvényhozás, és higgyék el, hogy ez nekünk sem érdekünk!

(12.50)

Ne kerüljünk abba a méltatlan helyzetbe, hogy egyetlen jogszabályt nem tudunk elfogadni. Szeretném önöket emlékeztetni, hogy állítólag most a médiatörvényrõl is tárgyalni fogunk. Ez egyszerûen képtelenség, hogy itt csomagokat tárgyalunk, amikor nagy jelentõségû törvények... például tegnap este nem tudtuk a Pp.-vel, a cégbírósággal, valamint a büntetõeljárással kapcsolatos álláspontunkat kifejteni, és nemes egyszerûséggel úgy tettük napirendre, hogy most kellene róla beszélni. Mikor, kedves hölgyeim és uraim?

Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage