Kutrucz Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KUTRUCZ KATALIN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Miniszter Úr! Most már tudom, hogy most már tudja, hogy a Bokros-csomagban mi történt a szavazásnál a felsõoktatási intézményekkel, mert az elõbb értesültem róla az alkotmányügyi bizottságban, hogy a minisztériumnak most már mintha lenne valami elképzelése. Egyébként az az elképzelés is rossz.

Az történt a csomag szavazása során, hogy a felsõoktatási intézményeknek összes saját bevételét elvonta a kormány. Elvonta az összes tandíjat, mert tandíj nemcsak az, amit a nappali tagozatos hallgatók szeptembertõl fognak befizetni, hanem nagyon sok egyetemen különbözõ egyéb képzés folyik, és azokat a tandíjakat is elvonta ez a javaslat, azonkívül pedig elvonta a hallgatók összes befizetését, halasztási díjakat, vizsgadíjakat, hadd ne soroljam tovább.

Tehát azt most már tudom, hogy ön most már tudja, hogy mi van a csomagban. Ezért a kérdésem arra irányulna inkább, hogy mit csinált az ön minisztériuma azalatt a négy nap alatt, amíg ez ellen a rendelkezés ellen valamit érdemben lehetett volna tenni, akkor, amikor az ön minisztériumát összesen két mondat érintette ebben a javaslatban? Hogy lehetséges az, hogy önöknek erre a két mondatra sem volt elég figyelmük és elég idejük? Nem volt egyszerûen arra képességük, hogy ezt a javaslatot megnézzék, és hogy a felsõoktatási intézményeket megpróbálják megóvni a teljes összeomlástól, mert ezzel az indítvánnyal szeptembertõl az összes felsõoktatási intézmény valóban nem a csõd szélére, hanem csõdbe kerül. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage