Füle István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. FÜLE ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdésem bevezetõjét néhány idézettel szeretném alátámasztani nagyon röviden. Többek között az OMK igazgatója nyilatkozza a következõt: Az egyik megyében, ahol háromszáz munkanélküli van egy adott szakmában, éppen most szabadul kétszáz fiatal.

A Komárom Megyei Munkaügyi Központ vezetõje pedig azt nyilatkozta, hogy a szakmunkásképzõk körülbelül 75 százalékban a hagyományos szakmákban, tehát a nehézipari szakmákban képeznek.

(15.10)

Ugyanakkor Komáromtól nem messze, Székesfehérvárott Széles Gábor azt nyilatkozza, hogy a környéken nincs megfelelõ szakember, akit õ foglalkoztatni tudna. Tehát messzirõl kell odahozni az embereket.

A Figyelõben az államtitkár-helyettes, pontosabban a Munkaügyi Minisztérium államtitkár-helyettese mondja: "A szakképzés egészét érintõen 1993-94-re elsõ számú problémává vált az ifjúsági munkanélküliség."

Úgy gondolom, a fõ feladat az lenne, hogy ezeket a fiatalokat valamilyen értelemben helyzetbe hozzuk. Ezek az idézetek, sajnos, nem ezt bizonyítják. Ezért is kérdezem, hogy mit tesz a minisztérium azért, hogy a szakmunkásképzõk, a szakközépiskolák ne munkanélküli-képzõk legyenek.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage