Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Homoki János képviselõtársunk iménti felszólalásával kapcsolatban szeretnék három megjegyzést tenni.

Az elsõ. Olyan általánosító megfogalmazások hangzottak el a pénzintézeti rendszer, illetve az ebben mûködõ szakemberek tevékenységével kapcsolatban, amelyek nem szeretném, ha megválaszolatlanul maradnának e Ház falai között. Mert ez a pénzintézeti rendszer iránti bizalmat áshatja alá, ami sokkal több kárt okoz az országnak, mint amennyi hasznot a felszólalása után a Kisgazdapárt szerzett ezzel a felszólalással. (Moraj az FKGP padsoraiban.) Szeretném, ha ez elhangzana a Házban.

A második megjegyzésem. Egy konkrét üggyel kapcsolatban hangzott el kérdés. Ott az egyik ügyben hamarosan vádemelési javaslat történik. A másik ügyben vizsgálatok folynak. Addig azonban, amíg a bíróság ítéletet nem mondott az ügyrõl, mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, azokat is, akiknek az ügyérõl ebben a felszólalásban szó volt.

A harmadik megjegyzésem pedig, ha bármely magyar állampolgárt nemzetidegennek neveznek, akkor legalább ebben a Házban az elnök úr utasítsa ilyenkor rendre a képviselõt.

Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon és középen.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage