Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Megkérem képviselõtársaimat, foglalják el helyeiket, a frakcióvezetõk pedig intézkedjenek, hogy a hiányzó képviselõk is bejöjjenek a terembe, mert pillanatokon belül szavazás lesz, ideértve az alkotmány módosítását is, ahol legalább 258 képviselõ kell a döntéshez.

Tisztelt Országgyûlés! Folytatjuk munkánkat.

Tisztelt Országgyûlés! A kiadott napirendi ajánlástól eltérõen a gazdasági stabilizációt szolgáló egyes törvénymódosításokról szóló törvényjavaslat záróvitájára és zárószavazására, tekintettel arra, hogy a röviddel ezelõtt véget ért alkotmányügyi bizottsági ülésen számos módosító javaslatot nyújtottak be, a mai határozathozatalok végén kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Ma délelõtt a Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája idõ hiányában nem zárult le. A vitát a pótköltségvetés vitájának lezárását követõen folytatjuk és lezárjuk.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Surján László képviselõtársunk, KDNP, sürgõs tárgyalást kérve önálló indítványt nyújtott be a családügyi és gyermekvédelmi állandó bizottság létesítésérõl H/1029. számon. Az elõterjesztést a szociális bizottság az Országgyûlés tárgysorozatába vette.

Tisztelt Országgyûlés! Figyelemmel arra, hogy Surján László képviselõtársunk hivatalos ok miatt távol van, és az õt helyettesítõ Szilágyiné Császár Terézia sem tartózkodik a teremben, én felteszem szavazásra a kérdést anélkül, hogy a sürgõsségi indítványt képviselõtársunk megindokolta volna.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést: egyetért-e azzal, hogy a családügyi és gyermekvédelmi állandó bizottság létesítésére vonatkozó javaslat, amelyet az Országgyûlés tárgysorozatába vett a szociális bizottság, sürgõsséggel kerüljön-e tárgyalásra? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 76 igen szavazattal, 123 ellenszavazat és 43 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot nem vette sürgõs tárgyalásba.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a környezet védelmérõl szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/196. számon, az egységes javaslatot pedig T/196/259. számon kapták kézhez képviselõtársaim. (Zaj.) Hogyha némi figyelmet szentelnek mondandómnak, annak örülnék. (Derültség.)

Tisztelt Országgyûlés! Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslatot senki sem nyújtott be, zárószavazás következik.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a környezet védelmérõl szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 233 igen, 40 ellenszavazat és 4 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja nevében dr. Rott Nándor kívánja a frakció szavazatát megindokolni. Három perc idõtartamban megadom a szót, képviselõtársaimat pedig megkérném, hogy csendesebben figyeljék képviselõtársunk indokolását.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage