Pápai Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

PÁPAI MIHÁLY, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elõadója: Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Szegedi Városi Bíróság megkeresésében indítványt tett arra vonatkozóan, hogy az Országgyûlés dr. Rapcsák András képviselõ úr mandátumát, illetve mentelmi jogát függessze fel... (Derültség.)... - nem a mandátumát, hangsúlyozom: a mentelmi jogát.

A rendelkezésre álló adatokból megállapíthatóan Mónus Áron - Hódmezõvásárhely, Zrínyi út 27. szám alatti lakos - azért tett feljelentést a képviselõ úr ellen, mert álláspontja szerint dr. Rapcsák András a Csongrád Megyei Hírlap Délvilág címû napilap 1995. február 21-én megjelent számának egyik cikkében róla becsületének csorbítására alkalmas tényeket állított.

A mentelmi bizottság az ügy tárgyalása során megállapította, hogy a tényállási konkrétumokat mellõzõ, fõleg a rágalmazás törvényi tényállásának az elemeit ismertetõ, tehát csak általánosságokat tartalmazó feljelentés zaklató jellegû, ezért zavarja az érintett képviselõ úr és az Országgyûlés munkáját.

Mindezekre tekintettel a mentelmi bizottság egyhangú szavazással azt javasolja az Országgyûlésnek, hogy dr. Rapcsák András országgyûlési képviselõ úr mentelmi jogát az adott ügyben ne függessze fel, illetve tartsa fenn.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage