Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Több képviselõ úrnak a neve megjelent a monitoron. Csak ügyrendi kérdésben tudom most megadni a szót, a többit a részletes vita keretében. Ki az, aki ügyrendi kérdésben kíván? Senki. Akkor haladunk a részletes vita szabályai szerint.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály szerint a záróvitában a tárgyalásra a részletes vita szabályait kell alkalmazni. Így a korábbi részletes vita szerkezetét követve kezdeményezem, hogy a záróvita egyes szakaszai azokra a részekre nyíljanak meg, ahová a módosító javaslatok érkeztek. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a záróvita ilyetén való szakaszolását. Az ügyrendi javaslatról az Országgyûlés vita nélkül, kézfelemeléssel határoz.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a vita ilyen szakaszolását. (Szavazás.) Látható többség. Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés a részletes vita ilyetén szakaszolását elfogadta.

Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a záróvitában kizárólag a módosító javaslathoz vagy a módosító javaslattal érintett részhez lehet hozzászólni.

Az ajánlás 9. pontja a normaszöveg egészére vonatkozó egységesítõ megjegyzést tartalmaz, vagyis a gazdasági stabilizációt szolgáló törvény helyett mindvégig az e törvény megjelölés alkalmazását kezdeményezi.

Megkérdezem, hogy kíván-e szólni valaki a záróvita e szakaszában. (Nem.) Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! A záróvita e szakaszát lezárom.

Az ajánlás 1-8., illetõleg 10. pontja a személyi jövedelemadóról szóló törvényjavaslati részhez benyújtott módosító javaslatokat tartalmazza. Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy a T/817/394. számú ajánlás 2. pontja helyett az alkotmányügyi bizottság második ajánlásában terjesztett elõ javaslatot. Ezek a módosítások betûkihagyásokat, felesleges betûkiemeléseket, vesszõhibákat, jogszabályhivatkozás-pontosításokat tartalmaznak, illetõleg az 5., 6., 7. pontokban az egyházi személygépkocsik adómentességének szabályait terjesztik elõ.

Megkérdezem, hogy ki kíván szólni a záróvita e szakaszában. Megadom a szót Szabó Iván képviselõ úrnak, Magyar Demokrata Fórum.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage