K. Csontos Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. K. CSONTOS MIKLÓS (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Én azt hiszem, hogy kétfelé kell bontani egy jogi megítéléssel, másrészt pedig egy gazdasági megítéléssel ezt a csomagot. Ha az elsõvel kezdem, akkor egy jogi torzszülöttrõl lehet beszélni. Híressé tette ez a csomag a beterjesztõt, még a III. évezredben is fogják nevét emlegetni, de nem úgy, mint egy jótevõt, hanem azt hiszem, hogy úgy, mint egy elrettentõ példát. Elnézést kérek, hogy ilyen keményen kell fogalmaznom, de sajnos, ez a valóság. Beterjeszteni egy 10 vagy 20 törvénybõl álló csomagot teljesen lehetetlen.

(22.00)

Nem is tudom, mihez lehetne ezt hasonlítani, hogy milyen megoldás ez, de egyszerûen jogi képtelenség.

Ami a csomag gazdasági részét illeti: legyen szabad arra hivatkoznom, hogy a pénzügyminiszter úr itt is tévedésben van, azt hitte vagy azt hiszi - önmagából kiindulva talán -, hogy a nemzet, a nép jóléti társadalomban él. Nem így van! Azt hiszem, mi nem mondhatjuk ezt magunkra. A jóléti társadalmakban lehetséges egy 10 százalékos háló, de nálunk nem! Nálunk az a helyzet, hogy igencsak oda kell figyelni a nyugdíjasok helyzetére, igencsak oda kell figyelni a családok helyzetére. És amikor a csomag elvonja a családoktól azt a pénzt, amit elvon, akkor mi lesz a családdal? De menjünk tovább! Mi lesz az oktatással? Menjünk tovább! Mi lesz a mûvészettel? Mi lesz azokkal, akik kénytelenek lesznek a 41 (sic!) százalékos tb-járulékot fizetni, úgy, hogy nem kapnak érte semmit. Tehát mi lesz ezekkel?

Az hiszem, lett volna egy más, egy kellõ csomag, amit a Független Kisgazdapárt el tudott volna fogadni. Kérem, tessék hozzáfogni a hatalmas államgépezet leépítéséhez! Ha ezt teszi ez a csomag, akkor jó úton jár, akkor elõremutató, de így sajnos azt kell mondani, hogy a Független Kisgazdapárt ezt a csomagot nem tudja elfogadni, illetve ezért nem szavazta meg. Azt hiszem, hogy ez...

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage