Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Ebben a Házban, úgy látszik, a szocialista-szabaddemokrata koalíció nem meri kiejteni a "kommunista" szót, nem meri kiejteni a "társadalmi igazságosság"-ot pozitív tartalommal. A kommunizmusnak bizonyos személyek az elmúlt idõszakokban adtak egy negatív tartalmat. Azért a paradicsomban is kommunisztikus állapotok uralkodtak... (dr. Hack Péter: Ez nem igaz!) Ez teljesen igaz, mert az egyenlõség uralkodott Ádám és Éva között. (dr. Hack Péter: Na, ne! Nem így van.) Ebbe ne bocsátkozzunk bele, képviselõtársam, és ha nem szólna mindig közbe, akkor nekem 40 másodperc alatt már lett volna lehetõségem korábban is elmondani a véleményemet. (Derültség. - dr. Hack Péter: Halljuk!)

Amit képviselõtársam mond, az nagyban erõsíti, hogy ez a kormányzat nem akarja leleplezni a gazdaságilag káros és tiltott cselekményeket. (dr. Hack Péter: Nem igaz!) Ez a kormányzat nem akar ténylegesen fellépni a feketegazdaság ellen. (Zaj a kormányzó pártok padsoraiban.) Ez a kormányzat lehetõséget akar adni, hogy ha a bíróság a gazdasági perekben észleli, hogy egy kirívóan súlyos jogszabálysértésrõl van szó, adott esetben bûncselekmény történhet, ne értesítse az illetékes szerveket. (dr. Hack Péter: Ezt nem mondtam.) Fölösleges.

Ugyan már! A magyar bíróság, amely annyira érett, hogy tud dönteni a jogvitákban, el tudja bírálni a felek vitájában, hogy kinek van igaza, az a magyar bíróság nem elég érett arra, hogy eldöntse, a társadalomra jelentõs mértékben káros vagy veszélyes cselekményrõl van szó. Azt hiszem, a magyar bírók nevében vissza kell utasítani, hogy ne lennének elég érettek ezen szabály alkalmazására. Az meg elképesztõ, hogy ezzel a szabállyal terrorizálni lehetne a magyar bíróságokat. Azt hiszem, a vita hevében mondta ezt képviselõtársam, és igazából ez egy nyelvbotlás volt, mert a magyar bíróságokat 1990 óta, a szabad választások óta senki nem terrorizálta ebben az országban. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki képviselõk padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage