Toller László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem elõször találkozunk Szájer képviselõ úr csúsztatásaival a parlamentben a Szocialista Párt, illetve a frakció korábbi tevékenységét illetõen.

Két dologra szeretném felhívni a figyelmet. Egyik az, hogy önök folyamatosan Bokros-csomagnak titulálják a kormány stabilizációs programját, és egy személy nevéhez kötik ezt a programot. (Tirts Tamás: Ki a pénzügyminiszter?) Ezt a programot a kormány alakította ki, a kormány terjesztette elõ, és a kormány nevében terjesztette elõ Bokros Lajos pénzügyminiszter. (Közbeszólás balról: Így van!) Tehát a két frakció és a kormány áll e program mögött. Ez az egyik.

A csúsztatás innen fölfelé: teljesen természetes, hogy egy személy irányába lehet összpontosítani a tüzet, ez pedig a távol lévõ Bokros Lajos személye, akinek nem adatik meg itt önök elõtt, hogy a háta mögötti vádaskodásokban elhangzó kérdéseikre válaszoljon. Ugyanez vonatkozik a miniszterelnök úr megítélésére is, Torgyán József képviselõ úr által.

A másik ilyen dolog az, hogy utaltak a munkaügyi miniszter személyére. A munka törvénykönyvének a végkielégítéssel kapcsolatos rendelkezéseit a frakció akkor támogatta. Ugyanakkor egyértelmû volt - és Petõ Iván erre utalt -, hogy a végkielégítések kialakult, kialakított rendszerét az elmúlt négy évben folyamatosan támadta a szocialista frakció is. Most is azt mondjuk, hogy az ilyen mértékû végkielégítés erkölcstelen, nem értünk vele egyet, ezt rendezni kell. Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban. - Dr. Trombitás Zoltán: Kinek a minisztere vette föl?)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage