Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót. Igen tisztelt Elnök Úr! Igen tisztelt Képviselõtársaim! Én úgy gondolom, rendkívül megalázó az egész parlament számára az a vita, ami itt folyik... (Közbeszólások: Így van!) ..., mert hiszen Bokros pénzügyminiszter úr maga sem vitatta, hogy felvette azt a tizenhatmilliót, amelyet jogosnak tartott akkor, amikor az özvegyektõl, árváktól... (Derültség.) ... és a gyerekeinktõl vette el fillérjeiket, és megengedhetetlen hangon szólt az egyetemisták elõtt arról, hogy miért van szükség az õ kétezer forintjukra.

Én úgy gondolom, ha valaki egyszer erre az erkölcsi nívóra süllyed, hogy egyrészt az egyetemisták kétezer forintját szükségesnek látja elvenni, a másik oldalról pedig õ zsebre vág tizenhatmillió forintot, és errõl õ sem szól és a miniszterelnök úr sem szól, akinek én konkrétan feltettem azt a kérdést, hogy a miniszterei milyen pénzeket kapnak, tessék, számoljon be róla!

(10.40)

Azt mondotta, hogy nem tudja. Úgy gondolom, hogy egy miniszterelnöknek tudnia kell arról, ha a minisztere 16 millió forintot zsebre vág. Ha pedig a miniszterelnök úr a Süddeutsche Zeitung 1995. május 23-ai számában nyilatkozik, és ez a nyilatkozat sértõ az egész magyar nemzetre és a parlamenti pártokra is, akkor ne rajtam kérjék számon azt, hogy a miniszterelnök úr miért tett ilyen nyilatkozatot. Úgy gondolom, azt a szokásos hétvégi botrányos koalíciós egyeztetéseken lehetne szóvá tenni, hogy a miniszterelnök úr megint miért adott egy ilyen támadási felületet önmagával és az egész koalícióval szemben. (Dr. Kövér László: Az országgal szemben!) Köszönöm a türelmüket. Meg az országgal szemben is! (Taps az ellenzék padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage