Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Az azonnali kérdések, a kérdések és az interpellációk elmondására ma délután 14 órától kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság az Országgyûlés ma kezdõdõ ülése napirendjére és idõtartamára vonatkozó ajánlását a hétvégi futárpostában kézhez kapták képviselõtársaim. Bejelentem, hogy a kormány a Házszabály 47. § (3) bekezdése alapján kezdeményezte, hogy a ma kezdõdõ ülésen ne záruljon le az 1995. évi pótköltségvetésrõl szóló törvényjavaslat részletes vitája. A házbizottság e javaslatot támogatja, de úgy foglalt állást az ülés elõtt tartott ülésén, hogy a vitát folytassuk le; de nem zárjuk le.

Elõször errõl az indítványról határoz az Országgyûlés, majd ezt követõen szavazunk a házbizottság ajánlásáról. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a kormány által elõterjesztett indítvánnyal? Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak. (Szavazás.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége az indítványt elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány által elõterjesztett indítvány elfogadása után javaslatot teszek a házbizottság által kiadott napirendi ajánlás további részének elfogadására. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a házbizottság napirendi ajánlását? Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a napirendi ajánlás további részét is elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Múlt heti ülésünkön több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásokra nem került sor. Én most kísérletet teszek a részletes vitára bocsátás szavazásának lebonyolítására. Ha ez nem lesz eredményes, akkor délután fogunk ezekben a kérdésekben dönteni, és az egyéb napirendi pontok tárgyalásával folytatjuk délelõtti tanácskozásunkat.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a jövedéki szabályozásról és ellenõrzésrõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló 1993. évi LVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A Ház nem határozatképes.)

Tisztelt Országgyûlés! Errõl a kérdésrõl és a további részletes vitára bocsátásokról is délután fogunk szavazni. És engedje meg a tisztelt Országgyûlés, hogy csodálkozásomnak adjak hangot, mivel a kiküldött napirendben szerepelt minden olyan kérdés, amiben most döntenünk kellene. És akkor, amikor tudjuk nagyon jól, hogy feszített napok és hetek várnak a Házra a következõ idõszakban, mégsem lett határozatképes ma délelõtt a Ház. (Trombitás Zoltán: Bizottsági ülések vannak!) A bizottsági ülésektõl függetlenül is határozatképes lehetett volna a Ház. És egyébként is bizottsági ülést sem kell tartani szavazás idõszakában. Tehát jó lett volna, ha a kiküldött napirend szerint jár el a Ház, vagy ahhoz alkalmazkodnak a képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a közokiratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelmérõl szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése.

(11.00)

Az elõterjesztést T/1059. számon, a bizottságok ajánlásait T/1059/2-6. számon kapták kézhez képviselõtársaink.

Megadom a szót dr. Fodor Gábor mûvelõdési és közoktatási miniszter úrnak, a napirend elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage