Rockenbauer Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

ROCKENBAUER ZOLTÁN (Fidesz): Államtitkár Úr! Részben örülök a válaszának. Ami a magyar külpolitikai stratégiát illeti: mi is úgy gondoljuk, hogy Magyarországnak elemi érdeke, hogy mielõbb csatlakozzon az Európai Unióhoz, függetlenül attól, hogy Románia ezt utánunk teszi-e meg, vagy velünk egy idõben.

Ezzel szemben Göncz Árpád álláspontja nem ez volt, hanem az, hogy egy idõben kell csatlakozni. Mint ahogy idéztem, azt mondta: csak újabb konfliktusok forrását jelentené, hogyha a két ország különbözõ idõben csatlakozna.

Ami pedig a válasza második részét illeti, azt felülvizsgálandónak találom, államtitkár úr, és arra szeretném kérni nagy tisztelettel, hogy azért idõnként mégis jó lenne a köztársasági elnök úrral egyeztetni külpolitikai kérdésekben. Mert egyszerûbb lenne a köztársasági elnök úrral egyeztetni külpolitikai kérdésekben, mint a külföldi partnereinkkel megértetni azt, hogy Magyarország legfõbb közjogi méltóságának külpolitikai téren tett nyilatkozatait erõs forráskritikával kezeljék. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage