Bársony András Tartalom Elõzõ Következõ

BÁRSONY ANDRÁS (MSZP): Államtitkár úr, egyetlenegy probléma van - miközben értem a bevezetés körüli problémákkal kapcsolatos aggályokat, nevezetesen, hogy az a nem túl távoli idõ, több száz milliós veszteséget jelent az államkasszának a privatizáció során. Ez egy.

A másik: a nyomdaipar befizetett nyeresége feltehetõen, sõt bizonyíthatóan - számokkal bizonyíthatóan - lényegesen nagyobb, mint ami a vámpótlék kirovása révén a behozott termékekkel kapcsolatban az államkasszát gyarapítja. A veszteség tehát oly mértékben kettõs, hogy még ez a három-négy hónap is az államkasszának egyébként nagyon jelentõs veszteségeket okoz.

Itt nem egyszerûen kivételrõl van szó, hanem egy olyan szakmának a sorsáról van szó, amely esetében a vámpótlék értelmezhetetlen, hiszen nem folyik hazai alapanyag-gyártás. Egy dolgot persze ki lehetne mondani: hogy erre a hazai gyártási ágazatra nincs szükség. De úgy gondolom, hogy nem ez a helyzet. Közösen megállapodhatunk abban, hogy erre a szakmára, erre az iparágra szükség van. Hiszen ki nyomna magyar nyelvû könyveket üzleti alapon külföldön? Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage