Kósa Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

KÓSA LAJOS (Fidesz): Miniszter úr, nem fogadom el a választ. Számos - a kérdésekre adott - válasza nem felel meg a valóságnak, amit az ön szavaiból is ki lehet olvasni. Például: az ügyben eljáró állami szervek nem jártak el minden esetben helyesen. Például a XIX. kerületi bíróság hatáskör nélkül döntött arról, és értesítette arról a rendõrséget, hogy az elsõ végrehajtás esetén függesszék fel a végrehajtást. Erre nem volt neki hatásköre, ezt egyébként a hivatalos adatok is alátámasztják. Itt négy, illetõleg öt végrehajtás lett volna; hogyha a rendõrség a negyedik esetben például hajlandó lett volna arra, hogy felszólítsa a Bácsépszer helyszínen tartózkodó embereit arra, hogy hagyják el a telket. A rendõrség erre nem volt hajlandó, technikai okokra hivatkoztak ennek megtagadásakor.

Úgy gondolom, hogy a törvény elõtti egyenlõség elve is sérült, hiszen ebben az ügyben a Bácsépszer sürgetõ felszólítására a bíróság négy napon belül válaszolt, míg az osztrák fél sürgõsségi kérelmére úgy válaszolt, hogy majd hónapok múlva, a bíróság rendes ügymenetének megfelelõen kerülhet sor arra, hogy a bíróság az iratokat megvizsgálja.

Egyébként nagyon sajnálatos az eset, hiszen az világos, hogy ezek az ügyek a magyar privatizáció, a magyar jogbiztonság, a magyar befektetések hitelét mindenütt rontják.

(16.00)

Különösen akkor, ha ebben az ügyben egy olyan nagyon jelentõs osztrák befektetõ érintett, aki igenis hatással bír arra, hogy osztrák üzleti körök hogyan vélekednek a magyarországi jogbiztonságról.

Egyébként megértem az ön egész helyzetét, hiszen az egyik érintett a Bácsépszer, amelynek ebben az ügyben a jogi képviselõje a Referens Kft. A Referens Kft. nevében dr. Szabó László jár el, aki a korábbi Kék fény mûsorából országszerte ismert, és nyilvánvaló, hogy olyan rendõrségi kapcsolatai vannak, amelyek bizonyos esetekben érthetõvé teszik azt, hogy a rendõrség... (Az elnök kikapcsolja a képviselõ mikrofonját.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage