Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Tisztelt Államtitkár Úr! Természetesen nem véletlenül írtam a két nagyságrendet. Az már az államtitkár úr válaszából is kiderült, hogy 400 milliárdra gondolt, én ennél eredetileg sokkal nagyobb kárra gondoltam, ami hosszú távon az egész magyar társadalmat érinteni fogja. Minden felsõoktatási szakember tudja azt, hogy hosszú távon öt, tíz vagy tizenöt év viszonylatában mit fog ez jelenteni. A 400 milliárd, amit ön mondott, még csekélyke is ehhez képest.

De hadd mondjak további két idézetet a kormányprogramból, amely kapcsolódik a hatodik pontban elõhozott idézetemhez: "E cél érdekében biztosítja a felsõoktatás fejlesztésének elindításához szükséges többletforrásokat." Második idézetem: "A kormány biztosítja az egyetemek autonómiáját." Kiegészítem a miniszter úr 1994. november 8-ai interpellációmra adott válaszából egy mondattal, idézem - ezek mind idézetek voltak -: "Az oktatói bérezésben nem tervezünk olyan lépést, amely az oktatói létszám csökkentését eredményezné."

Mindezek után nem kell külön bizonyítanom, hogy a kormány nem törõdik a saját programjával, a miniszter a korábbi nyilatkozataival.

(16.10)

Nem felel a valóságnak az államtitkár úr kijelentése, hogy az MKM nem követett el törvénysértést. Magam több esetet is bizonyítottam, az érettségi vonatkozásában négyszer, az egyházi ingatlanok vonatkozásában egyszer, hadd ne soroljam tovább.

Az interpellációmban kifogásolt levél törvénysértõ beavatkozás a felsõoktatási intézmények életébe. Kérem ezért a tisztelt képviselõtársaimat, hogy a további esetek megismétlõdése, másrészt pedig a felsõoktatás érdekében ne fogadják el az államtitkár úr válaszát. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage