Homoki János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Elnézést kérek, államtitkár úr, de ahogy a miniszterelnök úr át tudta adni a válasz jogát a pénzügyminiszter úrnak vagy önnek, át tudta volna adni az MNB elnökének is álláspontom szerint. (Zaj, közbeszólások a bal oldalon: Nem.) Kérem, jó. Kérem, ami Magyarországon a bankszférában történik, az már krimi-kategóriába tartozik. (Zaj a bal oldalon.) Remélem, senki nem gondolja komolyan képviselõtársaim közül, hogy itt bárki is aranyat akart a Börzsönyben kitermelni. Szó sincs errõl. Álláspontunk szerint, ha az ország elsõ számú bankjánál olyan súlyos törvénysértések történnek, mint amit az elõzõ és a mai interpellációban aposztrofáltam, ott rendkívül súlyos problémák vannak. Ugyanis az veszélyezteti az ország pénzügyi és gazdasági stabilitását és a jogbiztonságot is. Ezért fel kell vetni az MNB elnökének és a pénzügyi kormányzatnak is a felelõsségét, bizony államtitkár úr. (Zaj a bal oldalon.) Úgy tûnik, hogy hazánkban a maffia már befészkelõdött a bankszférába, és egymás után teszi tönkre a bankokat. Kérem, még feltûnik egy-két Kovács Mihály, s összeomlik a bankrendszer.

(16.30)

A Független Kisgazdapárt azt várja a pénzügyi kormányzattól, a miniszterelnök úrtól, a pénzügyminiszter úrtól, hogy mindent tegyen meg a maffia kiszorítására a bankszférából. A Független Kisgazdapárt követeli, hogy a pénzügyi kormányzat vizsgálja felül az állami és a nagyobb részben állami tulajdonú bankok vezetõinek alkalmasságát - szakmai és nemzetbiztonsági szempontból is.

Miután kérdéseimre abszolút semmilyen választ nem kaptam, nem tudom elfogadni államtitkár úr válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage