Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót. Igen tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Az egyik kérdés feltevése kapcsán, amelyet dr. Torgyán Józsefné Cseh Mária tett fel a pénzügyminiszter úrnak, Akar államtitkár úr kifogásolta, hogy egy mondat kimaradt az írásban feltett kérdés ismertetésekor.

Én viszont szeretnék hivatkozni a Házszabály 116. §-a (4) bekezdésére, amelynek értelmében csak az interpellációnál van olyan kötöttség, hogy nem lehet bõvebb az interpelláció terjedelme, mint az írásban benyújtott anyag. A kérdés vonatkozásában ilyen megkötés nincs. Az egyértelmûsége a Házszabálynak az, hogy rövidebb mindenképpen lehet.

Amiért külön szót kértem, az az a tény, hogy ha egyszer nem a kérdésben megjelölt adja meg a választ, mint jelen esetben, ahol személyes kérdést intéztek a pénzügyminiszter úrhoz - hogy a Bokros-csomag elõterjesztése kapcsán szemébe mer-e nézni a csomaggal érintett anyáknak... (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Óh! Na! - Derültség.)... - úgy gondolom, talán érthetõ még államtitkár úr számára is, hogy ezt a kérdést nem államtitkár úr személyére szabottan kívánta feltenni a kérdezõ.

Tehát úgy gondolom, ha egyszer nem a miniszter úr válaszol, akihez a kérdést intézték, a személyes kérdést illetõen az államtitkár tudomásul vehetné, hogy a válaszoló személyében történõ változás miatt ennyire módosulhat a kérdés, és ne keltsen az észrevételével egy olyan látszatot, mintha azért nem tettük volna fel az írásbeliségnek megfelelõen a kérdést, mert a kérdésnek nincs alapja.

A kérdésnek önnel szemben nincs alapja. De ha ön azt fogja mondani, hogy ön szerkesztette a Bokros-csomagot, akkor feltesszük úgy a kérdést, hogy ön, államtitkár úr ezek után szemébe mer-e nézni az állampolgároknak?

Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage