Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Egyetértek Torgyán József frakcióvezetõ úrnak azzal a megállapításával, hogy itt már a Házszabály 43. §- a alapján kell eljárni. Ahhoz, hogy a napirendi pont tárgyában határozathozatal lehetséges legyen, 309 képviselõ jelenléte szükséges értelemszerûen. Éppen ezért elrendelem a listás jelenléti szavazást - mint egy olyan kísérletet, ami a határozathozatal helyreállítására irányul. Most kérem, szavazzanak! (Szavazás. A táblán megjelenõ eredmény: jelen van 215 képviselõ, bejelentett távollevõ 37, be nem jelentett távollevõ 134.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy ebben a témakörben a Ház nem határozatképes. (Közbeszólások, moraj a kisgazdák padsoraiban. - A kisgazda frakció felé fordulva:) Képviselõ úr, kötelességem elrendelni, hogy a hiányzó képviselõk névsorát a következõ ülésen, az eddigi szokásoknak megfelelõen nyilvánosságra hozzuk. (Taps.) Ezzel elhalasztom a határozathozatalt. (Dr. Torgyán József jelentkezik.)

Torgyán képviselõ úr újabb ügyrendi indítványt kíván tenni..? (Dr. Torgyán József bólint.) - Vagy ehhez kapcsolódóan, mert ezt lezártuk. Tehát újabb ügyrendi indítványt kíván tenni. Megadom a szót Torgyán József frakcióvezetõ úrnak, újabb ügyrendi indítvány megtételére.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage