Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. A T/675/9. számú ajánlás 7., 8., valamint a T/675/14. számú kiegészítõ ajánlás 1., 2., 3., 4., 5. és 6. pontjaiban lévõ módosító javaslatok nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekrõl nem határoz az Országgyûlés. A Házszabály értelmében azokról a módosító javaslatokról, amelyekkel a kormány egyetért, az Országgyûlés egy szavazással határoz.

Dr. Vastagh Pál igazságügy-miniszter úrnak a képviselõcsoportok vezetõihez eljuttatott levele szerint a T/675/9. számú ajánlás 1., 2., 3., 4., 5. és 9. pontjait a kormány támogatja.

Tisztelt Országyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az ajánlás 9. pontjában lévõ módosító javaslat elõterjesztõjének tájékoztatása szerint a javaslatban elírás történt. A módosítás helyesen így hangzik: "A gazdasági társaságokról szóló 1988. évi VI. törvény". Az Országgyûlés e szerint a szöveg szerint szavaz.

Most tehát, a Házszabály rendelkezései szerint, a támogatott módosító javaslatokat teszem fel szavazásra. Felhívom figyelmüket, hogy ezek elfogadása kizárja az ajánlás 6. pontjában lévõ javaslat elfogadását.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Az Országgyûlés a támogatott módosítójavaslat-sort 263 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal és 6 tartózkodás mellett elfogadta.

(19.50)

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal végére értünk. A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a "Vizsgálóbizottság létrehozása a Budapest Bank részére juttatott állami támogatás körülményeinek tisztázásáról" címet viselõ országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala. Dr. Szabó Iván képviselõtársunk - Magyar Demokrata Fórum - önálló indítványát H/1017. számon, a bizottságok ajánlásait pedig H/1017/1-3. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Tájékoztatom képviselõtársaimat arról, hogy az alkotmányügyi bizottság 1995. június 1-jei ülésén állásfoglalást fogadott el. Eszerint a vizsgálóbizottság létrehozásakor az Országgyûlésnek az egyéb országgyûlési határozatokra elõírt szabályok szerint kell eljárnia, a következõ eltérésekkel. A bizottságot országgyûlési határozattal kell létrehozni úgy, hogy a határozathozatalok során a képviselõk - tekintettel a kötelezõ létrehozásra vonatkozó házszabályi elõírásra - csak igennel szavazhatnak. Módosító javaslatot csak a Házszabály szerinti szûkített körben lehet beadni. Most megadom a szót dr. Szabó Ivánnak, a napirendi pont elõdójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage