Tímár György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Mélyen tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! A magam részérõl ezt nagyon fontos lépésnek tartom. Ugyanis meggyõzõdésem szerint az ilyen vizsgálat - és a vizsgálatok sora - alapozhatja csak meg az állampolgárokban azt a bizalmat, amely a hatalom letéteményeseinek a kezében kell hogy összpontosuljon. Ugyanis akkor, amikor, sajnos, országunk, gazdaságunk olyan nehéz helyzetben van, amiben, sajnos, mindannyiunk tudomása szerint jelenleg benne van, nem tûrhetõ az, hogy tisztázatlan foltok legyenek a gazdasági élet perspektívájában.

Tudomásul kell venni mindenkinek, hogy egyenlõek vagyunk a törvények elõtt, és sem pillanatnyi politikai vagy egyéb elõnyhelyzetek nem segíthetik elõ a közösség kárára az etikátlanságot, nem tûrhetõk el. Amikor a kisembert kell hogy terhelje a kormányzat nap mint nap, és ezek a kisemberek el kell hogy viseljék a terheket, akkor nem tûrhetõ, hogy egyesek zabolátlanul közpénzekhez jussanak, még olyan formában sem, hogy egy bank közbeiktatódik.

Tekintettel arra, hogy nyolc óra elmúlt, nem akarom képviselõtársaim idejét, figyelmét feleslegesen elvonni, csupán jelezni kívánom, hogy itt akár a büntetõ törvénykönyv érintett összes paragrafusait is fel lehetne hívni - hogy mire legyen figyelemmel egy ilyen vizsgálat -, és nem tûrhetõ semmilyen etikátlan nyerészkedés.

Elvárom, hogy a kormányzat ezt a bizottságot elsõ lépésnek tekinti, és ezt fogják követni azok az egyéb tárgyú vizsgálatok, amelyek szükségesek az állampolgárok részére a bizalom megalapozásához. Köszönöm. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage