Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e még valaki felszólalni a módosító javaslatokhoz kapcsolódóan. (Senki sem jelentkezik.) Mivel senki nem jelzett hozzászólási szándékot, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 34. pontjához, amely a törvényjavaslat 7. §-a (1) bekezdésében a törvény 12. §-a (2) bekezdése b) pontjának kiegészítésével, a jövedéki engedély visszavonásával kapcsolatos szabályokat kívánja szigorúbban megállapítani. (Senki sem jelentkezik.)

Mivel felszólalási szándékot senki nem jelzett, a részletes vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 35. pontjához, amely a törvényjavaslat 7. §-a (3) bekezdésében a törvény 12. §.-a (7) bekezdésének módosításával azt javasolja, hogy akinek jövedéki engedélyét visszavonták, annak a visszavonás napjától számított két éven belül ne legyen ilyen engedély kiadható. (Senki sem jelentkezik.) Senki nem kíván ehhez hozzászólni, így a részletes vita e szakaszát is lezárom.

Tisztelt Képviselõtársaim! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 36-39. pontjaihoz, amelyek a törvényjavaslat 9. §-a (1) bekezdésében a törvény 11. §-ának módosítását javasolják. (Senki sem jelentkezik.) Mivel felszólalási szándékot senki nem jelzett, a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 40. pontjához, amely a törvényjavaslat 10. §-a (4) bekezdésében a törvény 16. §-a (4) bekezdésének kiegészítésével, a kizárólag jövedéki alanytól beszerezhetõ termékek körét kívánja szûkebben megállapítani. (Senki sem jelentkezik.)

Mivel további felszólaló, illetve felszólalási szándék nincs, a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Negkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 41-44. terjedõ pontjaihoz, amelyek a törvényjavaslat 11. §-ában a törvény 17. §-ának módosítását, illetve kiegészítését kezdeményezik. (Senki sem jelentkezik.) Itt sincs felszólalási szándék, a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 45-47. terjedõ pontjaihoz, amelyek a törvényjavaslat 12. §-a (2) bekezdésében a törvényjavaslat 17/A §-ának módosítását javasolják. (Senki sem jelentkezik.) Nincs felszólalási igény, így a részletes vita e szakaszát is lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 48. pontjához, amely a törvényjavaslat 12. §-a (3) bekezdésében a törvény 17/B § (1) bekezdésének kiegészítésével az importra jogosultak körét kívánja kiszélesíteni. (Senki sem jelentkezik.) Senki nem kíván felszólalni, így a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 49. és 50. pontjai a törvényjavaslat 12. § (5) bekezdésében a törvény 17/D § (1) bekezdésének kiegészítését, illetve a 17/D § új bekezdésekkel történõ kiegészítését javasolják.

Az 50. pontban levõ javaslat tartalmilag összefügg a 66. pontban levõ indítvánnyal. Ezért indítványozom az összetartozó javaslatok tárgyalásának összekapcsolását. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Látható többség. Megállapítom, hogy az Országgyûlés a javaslatot elfogadta.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a részletes vita e szakaszában. (Dr. Farkas Gabriella jelentkezik.)

Megadom a szót Farkas Gabriellának, a Magyar Demokrata Fórum képviselõcsoportjából.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage