Varga István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VARGA ISTVÁN (MDF): Bársony képviselõtársam megszólított, így kénytelen vagyok reflektálni. Károly koronázásának dátumára most nem tudok válaszolni, megmondom õszintén. Lehetséges, hogy a vasárnapi napon... és hétfõn, amikor elkezdtük, akkor arra gondoltam... Elképzelhetõ, hogy ebben tévedtem, de azt hiszem képviselõtársam, a másik dátumban nem tévedtem. Nevezetesen abban, hogy június 4-én itt született egy békeszerzõdés és talán ez a súlyponti kérdés.

Még valami: Szent-Iványi kiváló államtitkár úr azt mondta, hogy érzelmi húrokon szólaltam meg - most szeretném tovább folytatni. Nem olyan régen, két héttel ezelõtt a Parlamentbe jövet, képviselõtársaim, a Szabadság téren jöttem át a Legfelsõbb Bíróságról, és mit láttak szemeim? Ott, ahol valamikor az országzászló volt, ott, ahol valamikor emlékmûvet akart a korábbi kormány állítani, de óriási társadalmi ellenállás volt, teljes pompájában áll a szovjet hõsi emlékmû.

(18.00)

Nincs már bedeszkázva, le van bontva, gyönyörûen parkosítva van. Lehet, hogy ez is mutat valamit, hogy valami változás történt. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage