Rott Nándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ROTT NÁNDOR (FKGP): Nagyon szépen köszönöm, elnök úr. Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagy élvezettel és gyönyörködve hallgattam Kiss Gábor igen tisztelt képviselõtársam beszédét. Az egy olyan magas szintû és kulturált beszéd volt, hogy tényleg teljesen lenyûgözött ...volna, mindaddig, amíg rá nem tért ennek a beszédnek a Kisgazdapárttal szembeni politikai mondanivalóira. Hál' istennek, a Kisgazdapártnak van története, ráadásul olyan párttörténete van, amit - és nem szeretnék más pártokra ironikus megjegyzést tenni -, ma is ki merünk adni, szemben mondjuk a bolsevik párt történetével, a kicsivel meg a naggyal is. Ez nem baj. Mi vállaljuk a történetünket.

Arra a kérdésre azonban, amit felvetett, hogy vajon Eckhardt Tibor vagy Bajcsy-Zsilinszky Endre kimagasló alakja volt-e ennek a párttörténetnek, rövid az idõ, hogy választ kapjunk. Mindenesetre Bajcsy-Zsilinszky Endre egy mártírja volt a nácizmussal, a fasizmussal szembeni ellenállásnak, Eckhardt Tibor pedig azért nem volt akkor az országban, mert Amerikába ment, hogy megpróbálja elõkészíteni a magyar békekötést. Két más vonalon, de mind a ketten a hazáért és Magyarországért harcoltak.

Ami pedig a Maczó Ágnes beszédéhez és megjegyzéseihez fûzött észrevételeit illeti, ezek annyira részletesek és aprólékosak voltak, hogy én azt szeretném, ha majd a jegyzõkönyv ismeretében egyszer Maczó Ágnes kapna lehetõséget arra, hogy ezekre majd válaszoljon. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage