Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Frakcióvezetõ Úr! Õszintén szólva a mostani napirend elõtti felszólalást nem teljesen értem ügyrendi szempontból, tekintettel arra, hogy a tisztelt Ház jelenleg folytatja a '95. évi pótköltségvetés vitáját, jelenleg folytatja a társadalombiztosítási alapok költségvetésérõl szóló vitát, és ezeknek a vitáknak a keretében pontosan eme kérdésekrõl tárgyaltunk, amelyeket a frakcióvezetõ úr felemlített.

Azt gondolom, itt és most, a még rendelkezésemre álló 1,5 percben lehetetlen összefoglalni az ebben az ügyben zajló viták legfontosabb elemeit. Én tehát csak annyit szeretnék mondani, hogy továbbra is természetesen az a kormány álláspontja, amit ezeknek a törvényjavaslatoknak a vitája során kifejtett. Sajnálatos módon nincs más út, mint hogy ezeket a nehéz lépéseket megtegyük.

Természetesen azzal mélyen egyetértek, hogy minden más lehetõséget is keresnünk kell, ami javíthat a helyzeten, tehát például az idegenforgalomban vannak lehetõségek. Ezek az intézkedések remélhetõleg hozzá fognak ahhoz is járulni, hogy ezek a lehetõségek is jobban feltáruljanak, hiszen az egész intézkedéscsomag végsõ soron a vállalkozások feltételrendszerének javítását szeretné célozni.

Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage