Toller László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Pusztai Erzsébet Képviselõtársaim! Nagy élvezettel hallgattam több mint negyven perces elõadását, amelyet valahogy magamban úgy tudtam röviden feldolgozni, hogy egyszer van egy nagyon jó rendszer, amit önök létrehoztak, a társadalombiztosítási önkormányzat. Másodszor: ez a rendszer jól mûködhetne, de reformokra szorul, utána pedig át tetszett váltani egy tudományos konferencia szintjére, hogy a szocialista képviselõcsoport mit gondoljon át akkor, amikor a társadalombiztosítás költségvetésérõl szavazni kíván.

(12.10)

Tájékoztatni szeretném - bár nekem csak két percem van erre -, hogy a szocialista képviselõcsoport a kormánykoalíció másik pártjával együtt igenis gondolkodik azokon az elképzeléseken, amiket ön felvetett. De ha ennyire jól tetszik látni, akkor hadd kérdezzem meg, hogy az elmúlt négy évben ezeket a reformintézkedéseket miért nem hozta meg az elõzõ kormányzat. (Dr. Pusztai Erzsébet: Azt csináltuk!) Miért nem dolgozott rajta pragmatikusabban? Mert az elmélete ennek nagyon szép, csak nem éreztük a hatását! Amikor átvettük a társadalombiztosítási költségvetéseket - talán tetszik emlékezni az elsõ üléseken folytatott vitákra -, bizony nem a legrózsásabb kép állt elõttünk.

Ugyanakkor tájékoztatni szeretném képviselõtársamat arról is, hogy maga a képviselõcsoport is jelentõs averziókkal viseltetik bizonyos legendák iránt. Ön is 15 percen át hivatkozott arra, hogy a sajtóban milyen vélelmek vannak az egészségügy reformjáról. Mi nem a sajtóból szeretnénk értesülni ezekrõl a reformokról... (Dr. Pusztai Erzsébet: Ez az!).., és nem az alapján kívánjuk megítélni ezeknek a reformoknak a tartalmát. Mi megvárjuk, míg a szakértõi anyagok kézbe kerülnek, és talán akkor érdemi vitát tudunk folytatni ezekrõl a jövõben.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiból. - Dr. Pusztai Erzsébet jelentkezik.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage