Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDF): Természetesen, mivel személyemben érintett a felszólalás, válaszolni fogok. Igen, fejtegettem azt, hogy miért hoztuk létre teljes parlamenti konszenzussal az önkormányzatot. Erre azért volt szükség, mert mostanában miniszteri szájakból hangzanak el olyan nyilatkozatok, hogy ezek az önkormányzatok nem jól mûködnek, és lehet, hogy nincs is rájuk szükség. Ez az egyik.

A másik: lehet, hogy kedves képviselõtársam úgy gondolja, tudományos konferencia szintjén beszéltem. Én viszont olyan dolgokról beszéltem, amiket egy képviselõnek tudnia kell, amikor szavaz. Tehát ebben az esetben úgy látszik, hogy sikerült a szakmai vita szintjét megütnöm, de akkor ezt ne kifogásolják, hiszen erre szükség van ahhoz, hogy dönteni tudjanak.

A harmadik kérdés volt, hogy miért nem csináltuk... Kedves képviselõ úr, én pont arról beszéltem, hogy mit csináltunk! Hogy elindítottuk a reformot a házi ellátásban, hogy kialakítottuk a járóbeteg szakellátásban, hogy elindult a kórházi ellátásban, hogy elkészült a balesetbiztosítási koncepció... Sorolhatom tovább, mert még ezen kívül nagyon sok minden elkészült. Hogy miért nem tudtunk mindent megcsinálni négy év alatt... - ez egy elég érdekes kérdés. Gondolkozzanak el azon, hogy önök egy év alatt mit tudtak megcsinálni, és akkor talán van viszonyítási alapja.

A következõ felvetésével az a gondom, hogy önök ezeket a szakértõi anyagokat a szavazás után fogják megkapni. Itt van elõttünk a törvény, önöknek szavazni kell arról, hogy megvonnak ilyen-olyan pénzeket, de a szakértõi anyagok nincsenek még a kezükben! Pont ez a baj! Ezt kifogásoltam! Ha a minisztérium elküldte volna már nekem, akkor én tudnám, hogy mirõl döntünk, és ha önöknek elküldte volna, akkor tudnák önök is, hogy mirõl döntenek, és nem sajtóbeli információkból kellene kiszûrni bizonyos dolgokat.

Köszönöm a figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage