Szabó Iván Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ IVÁN (MDF): Nem, hanem személyesen érintett Kuncze Gábor felszólalása - személyes megtámadtatás címén... (Moraj a kormánypártok soraiban.)... személyes észrevétel.

Ha szabad, elnök úr, annyit mondani, pontosan arról volt szó, de úgy látszik, Kuncze Gábor arra nem figyelt, hogy én arról beszéltem, miszerint az a megállapodás, amelyet jómagam kötöttem a Nemzetközi Valutaalappal és amelyet 1993. szeptember 30-án ratifikáltak, nagyon kis mértékben esett az akkori kormány és parlament idõszakára, nagyobbrészt erre.

Nagyon örülök, hogy nevesítette azt is, hogy az a költségvetés volt a kérdés, amelyet volt szerencsém benyújtani a parlamentnek, és az el is fogadta - pontosan megfelelt a Nemzetközi Valutaalap elvárásainak! És hozzá kell tennem, hogy novemberig, ameddig az volt életben, körülbelül 50 milliárddal el is maradt a deficit attól, mint amit a Valutaalap megkívánt. Ezt még az új pótköltségvetés sem tudta fölpörgetni annyira! Tehát nem lehet azt mondani, hogy azok a mutatók, amelyekben én megállapodtam, nem teljesültek. A fizetési mérleg '94-es elúszása, a privatizáció leállása voltak azok, amelyek igazán nem varrhatóak az elõzõ kormány nyakába.

Szekeres Imrére pedig csak annyit tudok reagálni: remélem, hogy egy darabig még lesz lehetõség szólni ebben a Házban politikai ügyekrõl is; bár lehet, hogy a parlamenti többség jobb szeretné, ha az ellenzék többet felszólalási jogot sem kapna ebben a Házban. (Moraj a bal oldalon. - Nagy taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage